Featured

15.04.2011 r. VI konferencja TPR "Kocham moje miasto"

VI Konferencja TPR "Kocham moje miasto"Po raz szósty Towarzystwo Przyjaciół Rawicza zorganizowało Międzyszkolną Konferencję „Kocham Moje Miasto”. Tym razem konferencja była zatytułowana „Patroni rawickich ulic”. Poszczególne reprezentacje składające się z uczniów rawickich szkół otrzymały zadanie wykonania plakatu tematycznie związanego z patronem ulicy oraz przeprowadzenie wywiadów z mieszkańcami na temat znajomości patrona wyznaczonej ulicy. Z wycieczek do miasta i z wywiadów, jakie uzyskali od mieszkańców spotkanych w rejonie wyznaczonych ulic, reprezentacje szkół podczas konferencji zdały relacje.

Konferencję otwarł Walerian Stanek, przewodniczący Towarzystwa Przyjaciół Rawicza, a wykład wprowadzający do konferencji pt.: „Patriotyzm wczoraj i dziś” wygłosiła Kazimiera Kirstein, wieloletnia członkini TPR.

Pożyteczna i stojąca na coraz wyższym poziomie merytorycznym impreza organizowana przez zarząd TPR dla młodzieży szkolnej, jak zapewnił na zakończenie konferencji W. Stanek, odbędzie się znowu za rok.

TPR ©2026 TPR